29 юли, 2008

Ей, мечета, колко сте...

ДВЕ! ... никой от вас шоколад няма да яде! - дежурната петъчна реплика на баща ми. Отваря вратата на детската и пита – колко сте – все едно не знае... Майка ми наднича зад рамото му и се усмихва. Ние с брат ми крещим от кеф, ясно е, че ще ядем шоколад, нали затова ни пита.

Не помня какъв е бил шоколада, аз сладко не обичам. Мислех до скоро, че и баща си не обичам. Е, не, добре де, че не ми е важен. Че съм се научила да се справям сама, че мога и без него. Че го има, но не ми е вече татко, който наднича в детската в петък след обяд. 18 години не е надничал, това е повече от половината ми живот. Толкова съм му била ядосана през тези 18 години. За какво? Че имаше сила да избере да направи това което иска. Да живее със спомена за „мечетата” които го гледат как си отива, да не ми казва истината, да ме лъже...

И да чака като станем големи – да разберем. Да разберем, но да нямаме сила да постъпим като него, да продължаваме не както искаме, а както трябва... Колко сила трябва да има за да направи това два пъти, да си тръгне два пъти, без да е чул, че съм му простила, без да поиска да му простя. Без нищо да поиска.

27 юли, 2008

morgan... de moi?


от три дни си мисля за него...
съвсем случайно го видях в петък, блестящ, както винаги и го пожелах. а като ти влезе в главата, ти е влязъл и в сърцето, а от там излизане няма... ако не е голям, то нека да е лъскав!

22 юли, 2008

IF

[IF]
If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you,
If you can trust yourself when all men doubt
you
But make allowance for their doubting too,
If you can wait and not be tired by waiting,
Or being lied about, don't deal in lies,
Or being hated, don't give way to hating,
And yet don't look too good, nor talk too wise:

If you can dream--and not make dreams your
master,
If you can think--and not make thoughts your
aim;
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;
If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to,
broken,
And stoop and build 'em up with worn-out
tools:

If you can make one heap of all your winnings
And risk it all on one turn of pitch-and-toss,
And lose, and start again at your beginnings
And never breath a word about your loss;
If you can force your heart and nerve and
sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the Will which says to them: "Hold on!"

If you can talk with crowds and keep your
virtue,
Or walk with kings--nor lose the common
touch,
If neither foes nor loving friends can hurt you;
If all men count with you, but none too much,
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds' worth of distance run,
Yours is the Earth and everything that's in it,
And--which is more--you'll be a Man, my son!

--Rudyard Kipling

20 юли, 2008

10 неща, които...

10 причини да правиш секс

Причина 1: Секса е красиво поведение. Научни тестове показват, че жена, която има сексуална връзка произвежда голямо количество естроген, което прави нейната коса лъскава и мека.

Причина 2: Ако правиш нежен и отпускащ секс, това би намалило вероятността да получите дерматити и акне. Отделянето на пот почиства порите и прави кожата блестяща.

Причина 3: Секса изгаря всички натрупани калории… дори и тези, които може да поемете по време на любовната игра …

Причина 4: Секса е една от най-безопасните спортни дисциплини. Той укрепва и тонизира цялата мускулатура. И е значително по-приятен от 20 дължини на басейна. Освен това, не са ти нужни и специални обувки …

Причина 5: Секса е мигновен цяр срещу леката депресия. Той освобождава ендорфина в кръвта и създава усещане за мигновено щастие.

Причина 6: Колкото повече секс правим, толкова повече можем да правим. Секскуално активното тяло освобождава големи количества феромони. Този пронизителен аромат възбужда противоположния пол.

Причина 7: Секса е най-доброто успокоително на Света. Той е 10 пъти по-ефикасен от валиума.

Причина 8: Ежедневните целувки Ви предпазват от зъболекаря. Целувките помагат на слюнката да почисти зъбите Ви и намаляват количеството на киселините, които разрушават зъбния емайл.

Причина 9: Секса облекчава главоболието. Всеки път, когато правим любов се освобождава напрежението в мозъка.

Причина 10: Правенето на любов, може да излекува и носната Ви секреция. Секса е естествен антихистамин. Може да Ви помогне при астма и пролетни алергии.

04 юли, 2008

супер татковците

александър - на 5 години и половина винаги когато види голямо и малко животно казва: Ауу гледай бебе и неговия татко... дори при вида на свиня, хранеща малки прасенца, той пак твърди: Ауу как ги храни татко им... наистина забавано хлапе, с наистина супер татко. сещам се за още трима- четирима супер татковци. да се чудиш какво да искаш, да са ти татковци или да са ти мъже. има едни други, които са уж татковци, а изглеждат като пребити кучета, те обаче изобщо не бива да имат деца. виж супер татковците са създадени да имат деца, да правят деца ида им личи. не знам колко са секси младите майки - но на супер татковците не може да се устои, то и не бива де, как иначе ще са супер татковци ако им устояваме?